Biologicky účinné látky jako inovace řady NutriMix

 

Unikátní směsi přírodních antioxidantů – Trouw AO-mix do všech druhů

Antioxidant je látka, jejíž molekuly omezují aktivitu volných kyslíkových radikálů exogenního nebo endogenního původu v organismu. Volné radikály mohou mít v případě, že nejsou neutralizovány, negativní vliv na zdravotní stav zvířat. Cílem je zachovat optimální poměr mezi antioxidanty a volnými radikály. Trouw AO-mix je směs přírodních antioxidantů na bázi polyfenolů, které mají podobnou molekulární strukturu jako vitamin E, který je označován za nejvýznamnější přírodní antioxidant. Ale na rozdíl od vitaminu E vykazují polyfenoly větší antioxidační kapacitu. Pro monogastry jsou zdrojem antioxidantů v AO-mixu rozmarýn, citrusové plody a resveratrol, pro přežvýkavce rozmarýn, semena vinné révy a citrusové plody.

 

 

Bylinné extrakty

 

Zlepšují stravitelnost a využití živin, optimalizují zdravotní stav zažívacího ústrojí, redukují tvorbu amoniaku v zažívacím ústrojí a exkrementech. Snížená tvorba amoniaku příznivě ovlivňuje celkový zdravotní stav, užitkovost a napomáhá k udržení vhodného stájového mikroklima.Bylinné extrakty dákle působí jako prevence infekcí vyvolaných především kokcidiemi a anaerobními bakteriemi např. rod Clostridium. Inhibují růst plísní a zabraňují vzniku příznaků kokcidiózy a jiných střevních parazitů zejména v chovech drůbeže.

 

 

 

Organicky vázané mikroprvky - cheláty - (obsah minimálně 20 %)

Pro lepší stravitelnost a výrazně vyšší využitelnost mikroprvků v porovnání s vazbou v anorganických sloučeninách. Použitím chelátů v krmné dávce se optimalizují výsledky reprodukce, snižují se výskyty mastitid a počty somatických buněk při mléčné produkci. Pozitivně je ovlivněna imunita, kvalita paznehtů a celková zátěž pro životní prostředí s ohledem na menší množství vyloučených mikroprvků.

 

Probiotika

Probiotikum (Enterococcus faecium NCIMB 10415) – udržuje rovnováhu střevní mikroflóry, čímž podporuje přirozený metabolismus a imunitu, napomáhá hojení, zabraňuje tvorbě toxických látek a celkově zlepšuje zdravotní stav a odolnost vůči různým onemocněním.